fbpx

Θέλεις να μάθεις πως να πραγματοποιήσεις αγορά Bitcoin αλλά, όντας αρχάριος, δεν γνωρίζεις πως και από που θα το κάνεις;

Οι πληροφορίες εκεί έξω είναι τόσες πολλές και χαοτικές που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις την έρευνα για αγορά bitcoin.

Ίσως από την άλλη να σε προβληματίζουν οι απάτες, τα scams και κομπίνες εκεί έξω και να ψάχνεις τον ασφαλέστερο τρόπο να προχωρήσεις στην αγορά.

Μην ανησυχείς, είσαι στο σωστό μέρος!

Δημιούργησα αυτόν τον αναλυτικό οδηγό αγοράς bitcoin για αρχαρίους με σκοπό να σε βοηθήσω και να λύσω οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις.

Μέχρι το τέλος, θα είσαι πλήρως ενημερωμένος για το πως μπορείς να αγοράσεις Bitcoin (αλλά και από που) ώστε να επενδύσεις σε αυτό το κρυπτονόμισμα εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια!

Πάμε λοιπόν!

Τα Πρώτα Βήματα για να Ξεκινήσεις

Εάν δεν έχεις αρκετό χρόνο για να διαβάσεις το παρακάτω εκτενές άρθρο, θα προσπαθήσω να συνοψίσω τα βήματα που πρέπει να κάνεις ένας αρχάριος για να αγοράσει Bitcoin:

1. Αγορά Bitcoin

Η διαδικασία αγοράς Bitcoin μέσω Internet είναι:

 1. Επιλογή της κατάλληλης Πλατφόρμας

 2. Δημιουργία λογαριασμού & Επιβεβαίωση του (μέσω KYC)

 3. Αποστολή Χρημάτων μέσω Κάρτας ή Εμβάσματος

 4. Αγορά των Bitcoins

 5. Μεταφορά των Bitcoins σου σε άλλο Wallet (ή και όχι)

Δεδομένου του ότι οι πλατφόρμες που πουλάνε Bitcoin είναι άπειρες εκεί έξω, θα πρότεινα να περιοριστείς μόνο σε αυτές που έχουν αποδεδειγμένα αρκετά χρόνια λειτουργίας στην πλάτη τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα προφυλαχτείς από ενδεχόμενες απάτες, scams, ponzi schemes αλλά και πιθανά κενά ασφαλείας που μπορεί να αντιμετωπίσει μια “φρέσκια” πλατφόρμα.

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

Ανταλλακτήρια & Πλατφόρμες Αγοράς Κρυπτονομισμάτων

🏢 Platform:

Bybit Bonus
Binance Bonus
KuCoin Bonus
Crypto.com Bonus
Pionex Bonus
Gate.io Bonus

🏷️ Code:

46556

G1FKGIAP

QBSSSMXW

c2wr2gzajd

Ikylgu6JIc

69828185

🎁 Bonus:

0% Spot Fees + έως $30.000

$50 & 10% Έκπτωση

15% Έκπτωση

$25 (CRO)

10% Έκπτωση

10% Έκπτωση

📚 Υλικό για Διάβασμα:
Πριν προχωρήσεις σε αγορά, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στον Οδηγό Ασφαλούς Αγοράς Κρυπτονομισμάτων και να ακολουθήσεις όλα τα βήματα αλλά και την προετοιμασία που απαιτείται.
Better be safe than sorry.

2. Φύλαξη Bitcoin

Αφού αγοράσεις Bitcoin, το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσεις που θα το διαφυλάξεις.
Οι επιλογές είναι δύο:
Είτε θα επιλέξεις να το διατηρήσεις στην πλατφόρμα που το αγόρασες ή θα το μεταφέρεις σε κάποιο άλλο Wallet ή πλατφόρμα.

Τι από τα δύο πρέπει να κάνεις;

Ένας “μπούσουλας” ο οποίος θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο μέρος για να φυλάξεις τα Bitcoin σου είναι ο σκοπός για τον οποίο τα αγόρασες στην αρχή.

Αν έχεις αγόρασει σχετικά μικρή ποσότητα, έχεις βραχυχρόνιο ορίζοντα επένδυσης και θέλεις να κάνεις Trading & συχνές αγοραπωλησίες μεταξύ άλλων νομισμάτων τότε ένα Crypto Exchange (Ανταλλακτήριο) είναι η πιο βολική επιλογή.

Αυτό διότι τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων κάνουν πολύ εύκολη τη διαδικασία αγοράς και πώλησης, περιλαμβάνουν μεγάλη γκάμα altcoins και έχουν (συνήθως) χαμηλότερες προμήθειες.

Κάποια από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα Crypto Exchanges είναι η Binance, το Crypto.com, το KuCoin και το Kraken.

Από την άλλη, αν αγόρασες Bitcoin με σκοπό να τα κρατήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τα πειράξεις και θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στο 100% από πιθανά hacks, τότε η καλύτερη λύση είναι να αποθηκεύσεις τα Bitcoin σου σε ένα Cold Hardware Wallet όπως το Nano Ledger S & X στο οποίο θα έχεις πρόσβαση μόνο εσύ.


Περιεχόμενα Οδηγού Αγοράς Bitcoin:

*10% Έκπτωση σε Προμήθειες στη Binance*
Δημιούργησε τον λογαριασμό σου από το παρακάτω link και κέρδισε 10% Έκπτωση σε όλες τις προμήθειες για ΠΑΝΤΑ.

Μάθε περισσότερα για την Binance.


Τι είναι & Πως Λειτουργεί το Bitcoin;

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα και πιο, συγκεκριμένα, ένα κρυπτονόμισμα
(ή στα Αγγλικά, Cryptocurrency).

Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρονικού χρήματος*, το οποία προστατεύεται μέσω της κρυπτογραφίας και μπορεί να μεταφερθεί ψηφιακά, από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως και τα υπόλοιπα νομίσματα.

*Ενώ το Bitcoin “ξεκίνησε” ως μέσο μεταφοράς της αξίας (δηλαδή ως χρήμα), πλέον, φαίνεται πως εξυπηρετεί περισσότερο ως ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης αξίας – κάτι σαν ψηφιακός χρυσός.

Αυτό που κάνει το Bitcoin τόσο μοναδικό και επαναστατικό, είναι πως πρόκειται για ένα πλήρως αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα.
Αυτό σημαίνει πως, σε αντίθεση με τα κλασικά νομίσματα (Fiat Money), το Bitcoin δεν έχει κάποια κεντρική τράπεζα ή ανεξάρτητη αρχή να είναι υπεύθυνη για την λειτουργία, την επίβλεψη και την διαχείριση του.

Πως λειτουργεί το bitcoin
Πως Λειτουργεί το Bitcoin

Βασίζεται πάνω στην τεχνολογία BlockChain η οποία το καθιστά ικανό να σταλεί απευθείας από χρήστη σε χρήστη, μέσω του Peer 2 Peer Bitcoin Network, χωρίς την ύπαρξη κάποιου μεσάζοντα.

Το Bitcoin εμφανίστηκε το 2009 από κάποιον Satoshi Nakamoto, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ακόμα και σήμερα άγνωστη, ως ένα νέο Peer 2 Peer Electronic Cash System.

Τα τελευταία χρόνια το Bitcoin εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο, με όλο και περισσότερους ανθρώπου να θέλουν να το αποκτήσουν.
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

📚 Υλικό για Διάβασμα:
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το Bitcoin, προτείνω να διαβάσεις το Αναλυτικό μου άρθρο. Θα σου λυθούν πολλές απορίες.
Τι Είναι & Πως Λειτουργεί το Bitcoin

Κάποιοι βλέπουν το Bitcoin ως μια ευκαιρία για Trading καθώς η τιμή του χαρακτηρίζεται από απίστευτη μεταβλητότητα.
Αρκεί να σκεφτείς πως έχει καταφέρει να χάσει το 80% της αξίας του μέσα σε μερικούς μήνες μόνο για να το ξανακερδίσει στο πολλαπλάσιο τους αμέσως επόμενους.

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμενα να προσελκύσει πολλούς επίδοξους traders οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις συνεχείς αυτές μεταβολές της τιμής του αγοράζοντας και πουλώντας bitcoin με σκοπό το άμεσο κέρδος.

Από την άλλη, κάποιοι το βλέπουν ως την επόμενη επανάσταση του χρήματος καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα νόμισμα του μέλλοντος το οποίο ήρθε για να αντικαταστήσει την τωρινή πραγματικότητα.

Υποστηρίζουν πως ακόμα βρίσκεται στα “σπάργανα” και είμαστε στις “αρχές” του διότι δεν έχει υιοθετηθεί από τον μαζικό πληθυσμό.
Μόλις γίνει αυτό, η τιμή θα εκτοξευθεί.

↑ Πίσω στην αρχή

.

Γιατί είναι σημαντικό το Bitcoin;

Η αλήθεια είναι πως, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, εμφανίζεται μια εναλλακτική του τωρινού οικονομικού συστήματος.
Αυτό συμβαίνει καθώς για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα νόμισμα το οποίο είναι αποκεντρωμένο και δεν ελέγχεται από κάποια τράπεζα ή κυβέρνηση.

Για να γίνει πιο κατανοητή η σημασία της παραπάνω πρότασης αναλογίσου πως μπορούσε κάποιος να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία πριν την ύπαρξη του internet.

Η ροή της πληροφορίας προερχόταν μόνο από συγκεκριμένες πηγές όπως οι μεγάλες εφημερίδες, τα κανάλια της τηλεόρασης ή και οι βιβλιοθήκες.

Σήμερα όμως, λόγω του internet, η ροή της πληροφορίας είναι εντελώς αποκεντρωμένη. Μπορείς να μεταδόσεις και να λάβεις πληροφορίες προς και από τον οποιονδήποτε εύκολα και γρήγορα με 1 κλικ.

Ωραία ως εδώ;

Δοκίμασε τώρα να αλλάξεις το παραπάνω παράδειγμα και να βάλεις στην θέση της πληροφορίας, το χρήμα και στην θέση του Internet, το Bitcoin.

Οι φανατικοί υποστηρικτές/επενδυτές της τεχνολογίας του Bitcoin υποστηρίζουν ότι είναι αυτό που θα οδηγήσει στην αποκέντρωση του χρήματος και αυτό γιατί επιτρέπει στον καθένα να στείλει ή να λάβει πληρωμές από μόνος του, χωρίς την ύπαρξη κάποιου μεσάζοντα.

Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, όπου το Internet ήρθε και αποκεντροποίησε την ροή της Πληροφορίας, με τον ίδιο τρόπο, το Bitcoin θα έρθει και θα αποκεντροποιήσει την ροή του Χρήματος!

❤️ Sharing is Caring
Μοιράσου αυτόν τον οδηγό με κάποιον που θέλει να μάθει πως και από που μπορεί να αγοράσει Bitcoin.
Θα βοηθήσεις αυτόν αλλά και εμένα!


Πότε να αγοράσω Bitcoin;

Πότε να αγοράσω Bitcoin;

Αφού είδαμε τι είναι το bitcoin, ας προχωρήσουμε στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.
Την ερώτηση η οποία έρχεται αβίαστα και δείχνει να προβληματίζει όλους όσους σκέφτονται να αγοράσουν Bitcoin:

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσω Bitcoin;

Μήπως είναι τώρα;

Μήπως πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα ώστε να πέσει η τιμή και να κερδίσω από την επόμενη άνοδο;
*Το λεγόμενο Buy the Dip

Μήπως δεν ανέβει ποτέ και παραμείνει σταθερή ή, ακόμα χειρότερα, πέσει;

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν μπορεί να απαντήσει κανείς!

Δεδομένου του ότι δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το ταξίδι στο μέλλον και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η τιμή του.

Όποιος υποστηρίζει πως γνωρίζει με βεβαιότητα την μελλοντική πορεία της τιμής του Bitcoin και μπορεί να σου την αποκαλύψει τότε ψεύδεται και, κατά πάσα πιθανότητα, αποσκοπεί στο να βγάλει χρήματα από σένα.

Η τιμή του Bitcoin αυτή τη στιγμή:

Πριν, όμως, φτάσεις να κάνεις αυτή την ερώτηση, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς το παρακάτω:

Ποιος είναι ο λόγος που θέλεις να αγοράσεις Bitcoin;

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θέλει να αγοράσει Bitcoin είναι δύο:

Είτε γιατί αποσκοπεί στο Βραχυχρόνιο Κέρδος μέσω Trading, είτε γιατί αποσκοπεί στο Μακροχρόνιο Κέρδος μέσω Investing.

↑ Πίσω στην αρχή

Bitcoin Short Term Trading

Για να έχεις βραχυχρόνιο (άμεσο) κέρδος από το Bitcoin θα πρέπει να αγοράζεις όταν η τιμή του είναι χαμηλά και να πουλάς όταν αυτή ανεβαίνει ώστε να κερδίζεις από την μεταξύ τους διαφορά. (το οποίο λέγεται Going Long on Bitcoin)
Αν είσαι αρκετά πιο έμπειρος θα μπορούσες να δοκιμάσεις να κάνεις το αντίθετο και να προσπαθήσεις να shortάρεις το Bitcoin.
(Going Short on Bitcoin – δανείζεσαι για να πουλήσεις ακριβά σήμερα και να αγοράσεις φθηνά στο μέλλον)

πως κάνω bitcoin Trading
Bitcoin Short Term Trading

Αν είσαι αυτής της σχολής τότε θα πρέπει να εμφυσήσεις σε τεχνικές Bitcoin Trading οι οποίες βασίζονται στην Τεχνική Ανάλυση (Bitcoin Technical Analysis).
Η Τεχνική Ανάλυση ερμηνεύει στοιχεία από το διάγραμμα τιμής του Bitcoin, ανακαλύπτει διάφορα μοτίβα και patterns του παρελθόντος και μέσα από αυτά προσπαθεί να “προβλέψει” την μελλοντική πορεία της τιμής του στο μέλλον.

⚠️ Warning:
Το Bitcoin Trading ΔΕΝ συνίσταται για αρχάριους ούτε για χρήστες οι οποίοι είναι νέοι στο χώρo.
Απαιτεί γνώσεις, εμπειρία και εμπεριέχει υψηλό ρίσκο.

Bitcoin Long Term Investing

Ευτυχώς για αρκετό κόσμο, η αγορά Bitcoin συνεχίζει να έχει νόημα χωρίς να ακολουθείς την παραπάνω βραχυχρόνια στρατηγική που ανέλυσα.

Εάν πιστεύεις στην τεχνολογία του Bitcoin και στην ριζοσπαστική αλλαγή που πρόκειται να φέρει αυτή στον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί το χρήμα στον κόσμο μας, έχει νόημα να επενδύσεις σε αυτό μακροχρόνια.
(Long Term Investing)

Οι Μακροπρόθεσμοι Επενδυτές του Bitcoin θεωρούν πως η τιμή που θα “μπεις” δεν έχει τόση σημασία γιατί πιστεύουν πως η αξία του σε βάθος χρόνου θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την τωρινή.

Επομένως, πιστεύουν, ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν η τιμή που θα αγοράσεις σήμερα είναι 200$ ή 2000$ δολάρια χαμηλότερη, σημασία έχει απλά να αγοράσεις.

Αν παραβλέψεις τα πάνω-κάτω που έχει η τιμή του Bitcoin βραχυχρόνια, μακροχρόνια η τιμή του είναι ανοδική.
(ΠΑΡΑ πολύ ανοδική)

Και πράγματι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πέφτουν μέσα:

Η άνοδος της τιμής του Bitcoin
Η άνοδος της τιμής του Bitcoin

Τον παραπάνω ισχυρισμό ενισχύει και το γεγονός ότι το σύνολο των Bitcoins που θα υπάρξουν σε κυκλοφορία θα είναι πεπερασμένου αριθμού. Συνολικά, θα γίνουν mined (διαδικασία δημιουργίας Bitcoin) 21.000.000 Bitcoins και ούτε ένα περισσότερο!

Αυτή τη στιγμή, έχει εξορυχθεί το 88% όλων των Bitcoins, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα από 18.600.000 bitcoins εκεί έξω.

Το γεγονός ότι θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός Bitcoins είναι ένα χαρακτηριστικό που καθιστά το νόμισμα αποπληθωριστικό και το φέρνει σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πληθωριστικά νομίσματα.
(τα οποία μπορούν να “τυπώνονται” χωρίς μέτρο από τις κεντρικές τράπεζες)

Αυτό αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη του γιατί η τιμή του θα αυξηθεί στο μέλλον.

Εάν έχουμε αύξηση της ζήτησης (δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν bitcoins) και η προσφορά να είναι σταθερή (πεπερασμένος αριθμός Bitcoins) θα έχουμε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής τους:

Ζήτηση και Προσφορά Bitcoin

Ο παραπάνω συλλογισμός, όπως καταλαβαίνεις, θα επιβεβαιωθεί μόνο εάν το bitcoin πετύχει μακροχρόνια.

Εάν δεν ενσωματωθεί στην οικονομία και δεν υπάρξει η απαραίτητη ζήτηση δεν θα πυροδοτήσει, με τη σειρά της, και η αύξηση της τιμής που είδαμε παραπάνω.

🔖 Bookmark it
Θα συνιστούσα να κάνεις bookmark τον συγκεκριμένο οδηγό για να μπορείς να ανατρέξεις πίσω σε αυτόν οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις.

↑ Πίσω στην αρχή


Πως Αγοράζω Bitcoin;

Πως αγοράζω Bitcoin

Μπορείς να αγοράσεις Bitcoin στο Internet είτε μέσα από κάποιο Online Crypto Exchange (Ανταλλακτήριο Bitcoin) είτε απευθείας από άλλους χρήστες.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε μόνο για τα Online Ανταλλακτήρια καθώς είναι ο πιο γρήγορος, ασφαλής και εύκολος τρόπος για να αγοράσεις Bitcoin και προτιμάται από την πλειοψηφία των αγοραστών.

Επίσης, κράτα στο μυαλό σου πως όλα τα Ανταλλακτήρια δεν είναι ίδια μεταξύ τους αλλά μπορούν να διαχωριστούν στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Online Brokers
 • Trading Platforms
 • P2P Platforms

Ένας Online Broker θα αναλάβει να σου πουλήσει απευθείας Bitcoin, συνήθως με αυξημένες προμήθειες, αλλά μέσα σε ένα πολύ απλό και εύκολο περιβάλλον.
Προτιμώνται από αρχάριους και νέους στον χώρο λόγω της εξαιρετικής εμπειρίας χρήστη που προσφέρουν.

Από την άλλη, ένα Trading Platform έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή πωλητές και αγοραστές κρυπτονομισμάτων και να ενώσει την ζήτηση με την προσφορά. Συνήθως, τα Trading Platforms έχουν χαμηλότερες προμήθειες σε σχέση με τους Online Brokers αλλά η χρήση τους είναι πιο δύσκολη.
Προτιμώνται από πιο έμπειρους χρήστες λόγω του ότι προσφέρουν περισσότερες επιλογές σε Orders (Limit & Stop/Loss Orders) & Cryptos

Τέλος, οι P2P πλατφόρμες φέρνουν σε επαφή χρήστες και πηγαίνουν το πράγμα ένα βήμα πιο μπροστά εισάγοντας τον δανεισμό χρημάτων στο παιχνίδι. Χρήστες μπορούν να δανείζουν τα κρυπτονομίσματα τους και να εισπράτουν επιτόκιο ενώ άλλοι μπορούν να δανείζονται χρήματα με ενέχυρο τα κρυπτονομίσματα τους.

Στο παρόν άρθρο θα κάνω μια μικρή αναφορά στις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες επιλογές όσον αφορά την αγορά Bitcoin στο Internet.
Πρόκειται για πλατφόρμες που έχω χρησιμοποιήσει, χαίρουν άκρας εκτίμησης από την διεθνή κοινότητα και βρίσκονται σε λειτουργία για χρόνια.

Αγορά Bitcoin μέσω Τράπεζας Πειραιώς

Βλέπω πως αρκετός κόσμος αναζητά αγορά Bitcoin μέσω ελληνικών τραπεζών και, κυρίως, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι εφικτό.

⚠️ Info:
ΔΕΝ μπορείς να αγοράσεις Bitcoin από την Τράπεζα Πειραιώς ούτε από κάποια άλλη ελληνική τράπεζα.

Θα ξεκινήσω με 3 δημοφιλή Bitcoin Exchanges τα οποία αποτελούν τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για κάποιον που θέλει να αγοράσει, να πουλήσει, να επενδύσει, να αποταμιεύσει και να πληρώσει με Bitcoin.

Binance Sign up Bonus
Kucoin Sign up Bonus
Crypto.com Sign up Bonus
Gate.io Sign up Bonus

📅 Έτος Ίδρυσης:

2017

2017

2018

2017

₿ Cryptos: 

386

766

328

1178

💸 Maker/Taker Fees:

0.1%

0.1%

0.1%

0.2%

💳 Αγορές με Κάρτα:

✅

(1.8% Fee)

✅
(3.4%)

✅

❌

🏦  Μεταφορά με Έμβασμα:

✅
(0% Fee)

❌

✅

❌

₿ Crypto Deposit:

✅

✅

✅

✅

💳 Crypto Card:

✅

❌

❌

❌

🏦 Saving Accounts:

✅

✅

✅

✅

📱 Mobile App:

✅

✅

✅

✅

🖥️ Desktop App:

✅

✅

✅

✅

🎁 Sign up Bonus:

$50 & -10% Fees

-15% Fees

0% Spot Fees + έως $30.000

-10% Fees

🌐 Ιστοσελίδα:

Επίσης, στο τέλος θα βρεις Οδηγούς Αγοράς Bitcoin μέσω του Crypto.com.

.

↑ Πίσω στην αρχή

Binance
Το Μεγαλύτερο Ανταλλακτήριο

Αγορά Bitcoin από Binance

Η Binance ιδρύθηκε το 2017 και έχει καταφέρει να γίνει ήδη το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο σε όγκο συναλλαγών στον κόσμο.
Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα Online Exchanges το οποίο προσφέρει ένα ολοκληρο οικοσύστημα υπηρεσιών γύρω από τα Crypto.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα Project στον χώρο μέσα από οποίο μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις και να κάνεις Trading περισσότερα από 200 διαφορετικά κρυπτονομίσματα (ανάμεσα σε αυτά και το Bitcoin) με (ίσως) τις χαμηλότερες προμήθειες στην αγορά (0.1%).

Μπορείς να αγοράσεις Bitcoin χρησιμοποιώντας την χρεωστική/πιστωτική σου κάρτα, πραγματοποιώντας τραπεζική μεταφορά χρημάτων ή, απλά, κάνοντας trade άλλα κρυπτονομίσματα με αυτό.

Μέσω της Binance μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αποταμιευτικούς λογαριασμούς με επιτόκιο (1.2% APY για BTC), σε δάνεια με ενέχυρο κρυπτονομίσματα, σε επιλογές Staking/Investing καθώς και Trading (με μόχλευση ή χωρίς) παραγώγων των κρυπτονομισμάτων (όπως Futures & Options) .
Τέλος, μπορείς να λάβεις δωρεάν μια Binance VISA Card η οποία σου επιτρέπει να πραγματοποιείς τις καθημερινές σου αγορές με κρυπτονομίσματα και να λαμβάνεις επιστροφές (έως και 8%).

Αν έπρεπε να του καταλογίσω κάτι αρνητικό, θα ήταν πως η πληθώρα επιλογών σε features & λειτουργίες που προσφέρει ίσως να μπερδέψουν έναν νέο και μη-εξοικειωμένο χρήστη.

Κλείνοντας, το Binance είναι μια all-in-one λύση και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, τόσο για Bitcoin Traders, όσο και για Bitcoin Investors οι οποίοι έχουν μια εξοικείωση με το αντικείμενο (ή είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν):

🎁 Binance Bonus:

-10% Fees

🏷️  Referral Code:

G1FKGIAP

📅  Έτος Ίδρυσης:

2017

?? Ελλάδα:

💳 Αγορά Bitcoin με Κάρτα:

✅ (+1.8% Fee)

₿ Ελάχιστη Αγορά:

15€ σε BTC

🏦 Αγορά Bitcoin με Έμβασμα:

✅ (0% Fee)

💸 Χρεώσεις:

0.1%/0.1% (Makers/Takers)

💰 Αποταμιευτικός Λογαριασμός:

1.2% Ετήσιο σε BTC

🖥️ Desktop App:

📱 Mobile App:

📚 Υλικό για Διάβασμα:
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα διάβασε τα παρακάτω άρθρα:
Ανταλλακτήριο Binance: Αναλυτικός Οδηγός
Οδηγός Αγοράς Bitcoin μέσω Binance

↑ Πίσω στην αρχή

Crypto.com
Η πιο Ολοκληρωμένη Λύση

Αγορά Bitcoin από Crypto.com

Το Crypto.com ιδρυθηκε το 2016 και αποτελεί και αυτό, με τη σειρά του, ένα από το πιο πλήρη Project στον χώρο των Κρυπτονομισμάτων προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών στους χρήστες του.

Μέσω του Crypto.com Mobile App μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις περισσότερα από 80 κρυπτονομίσματα (+ Bitcoin), να τα αποταμιεύσεις ώστε να κερδίζεις επιτόκιο κάθε μήνα (έως 6.5% APY για Bitcoin υπό προυποθέσεις) και να λαμβάνεις δάνεια με αυτό ως ενέχυρο.

Ενώ το mobile app είναι ιδανικό για αρχαρίους, το Crypto.com σου δίνει πρόσβαση και στο Exchange, μια trading πλατφόρμα σε desktop version, όπου οι έμπειροι Crypto/Bitcoin Traders θα βρούνε όλα εκείνα τα advanced features που χρειάζονται πακέτο με ανταγωνιστικά fees (0.4%/0.4%).

Επίσης, μπορείς να λάβεις την Crypto.com Visa Card η οποία σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τα κρυπτονομίσματα σου για να πραγματοποιείς τις καθημερινές σου συναλλαγές με cashback έως και 8%.

🎁 Bonus Εγγραφής έως $75 [Crypto.com]

Το Crypto.com προσφέρει 2 Bonus Εγγραφής και μπορούν να εξαργυρωθούν μαζί.
Το πρώτο αφορά το Crypto.com Mobile App ($25) ενώ το δεύτερο αφορά το Crypto.com Exchange ($75).

Platform

Bonus

Προϋποθέσεις

Crypto.com App

🎁  Κέρδισε $25 σε CRO

Απαιτείται εγγραφή από αυτό το Link & παραγγελία μιας Μεταλλικής Crypto.com Card.

Crypto.com Exchange

🎁  Κέρδισε επιπλέον $50 σε CRO

Απαιτείται εγγραφή από αυτό το Link & CRO Staking στο Exchange.
1.000 CRO = $10 Bonus
5.000 CRO = $50 Bonus

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις κατεβάζοντας την εφαρμογή (App) και στη συνέχεια να ασχοληθείς με το Ανταλλακτήριο (Exchange).

* Για να κερδίσεις το Bonus στο App θα πρέπει να παραγγείλεις μια μεταλλική Crypto Debit Card.
*Για να κερδίσεις το Bonus στο Exchange θα πρέπει να κάνεις Stake CRO.


Κλείνοντας, στα θετικά πρέπει να καταλογίσουμε και την ευκολία χρήσης του Crypto.com App, η οποία επιτρέπει ακόμα και στον πιο αρχάριο χρήστη να βρει την άκρη του.

🎁 Crypto.com Bonus:

25$ σε CRO

🏷️ Referral Code:

c2wr2gzajd

📅  Έτος Ίδρυσης:

2016

?? Ελλάδα:

✅ Διαθέσιμο

💳 Αγορά Bitcoin με Κάρτα:

2.99% Προμήθεια

₿ Ελάχιστη Αγορά:

0.00074 BTC

🏦 Αγορά Bitcoin με Έμβασμα:

0% Προμήθεια

💸 Χρεώσεις:

💰 Αποταμιευτικός Λογαριασμός:

έως 6.5% Ετήσιο σε BTC

🖥️ Desktop App:

📱 Mobile App:

📚 Υλικό για Διάβασμα:
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα διάβασε τα παρακάτω άρθρα:
Crypto.com: Ο Απόλυτος Οδηγός
Οδηγός Αγοράς Bitcoin μέσω Crypto.com

↑ Πίσω στην αρχή


Kraken
Το πιο Ασφαλές Ανταλλακτήριο

Αγορά Bitcoin από Kraken

Το Kraken ιδρυθηκε το 2011, θεωρείται ένας από τους “δεινόσαυρους” του χώρου και ένα από τα ασφαλέστερα Crypto Trading Platforms καθώς δεν έχει καταφέρει να το hackαρει ποτέ κανείς.

Μέσω της πλατφόρμας του Kraken μπορείς να κάνεις Spot αλλά και Margin Trading (για τους πιο έμπειρους) περισσότερα από 40 Cryptos.
(μεταξύ των οποίων, και το Bitcoin)

Οι προμήθειες του, παρ’ότι είναι στην τρίτη θέση μετά το Binance και το Crypto.com Exchange, συνεχίζουν να θεωρούνται ανταγωνιστικές.
Ξεκινάνε από 0.16%/0.26% και, ανάλογα τον όγκο συναλλαγών μπορούν να φτάσουν έως και 0%.

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις να “αποταμιεύσεις” το Bitcoin σου κάνοντας το Stake στο Kraken με ένα ετήσιο επιτόκιο της τάξεως του 0.25% το οποίο, όμως, είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τους ανταγωνιστές του.

Στα αρνητικά, μπορεί να καταλογιστεί η απουσία επιλογής αγοράς κρυπτονομισμάτων με πιστωτική/χρεωστική κάρτα αλλά και, το κατά γενική ομολογία, όχι τόσο αποδοτικό Customer Service.

Bonus εγγραφης στο kraken

📅  Έτος Ίδρυσης:

2011

?? Ελλάδα:

💸 Trading Fees:

0.16% - 0.26%
(Makers/Takers)

🏦 Αγορά Bitcoin με Έμβασμα:

(0% Fee)

💳 Αγορά Bitcoin με Κάρτα:

+3.75% + 0.25€ Fee

₿ Ελάχιστη Αγορά:

0.0002 BTC

💰 Αποταμιευτικός Λογαριασμός:

0.25% Ετήσιο σε BTC

🖥️ Desktop App:

📱 Mobile App:

↑ Πίσω στην αρχή


Αποθήκευση Bitcoin

Αποθήκευση bitcoin

Τα Bitcoins αποθηκεύονται σε Bitcoin Wallets.

Ένα Bitcoin Wallet αποτελεί ουσιαστικά ένα κομμάτι software το οποίο σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι τα bitcoins σου (να στέλνεις, να δέχεσαι και να αποθηκεύεις) καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να αλληλεπιδρά με τον βασικό κώδικα του Bitcoin, το Blockchain.

📚 Υλικό για Διάβασμα:
Διάβασε περισσότερα για το τι είναι ένα Crypto Wallet

Πως δουλεύει ένα Bitcoin Wallet;

Για να γίνει πιο κατανοητό, μπορείς να παρομοιάσεις την λειτουργία ενός Bitcoin Wallet με την λειτουργία ενός eMail Client όπως είναι το Gmail ή το Outlook και τα Bitcoins με τα eMails.

Για να λάβεις και να στείλεις email χρειάζεσαι 2 πράγματα:
Κάποιου είδους λογισμικό (πχ Gmail) και μια διεύθυνση αποστολής/λήψης (πχ sterg@gmail.com).

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τα Bitcoins.

Για να λάβεις και να στείλεις Bitcoin χρειάζεσαι ένα Bitcoin Wallet (λογισμικό) καθώς και μια διεύθυνση αποστολής/λήψης.
(πχ 3CNSjdCJJzf2PByw5iT1G1fEPWNA2C7i2r)

Ένα Bitcoin Wallet σου παρέχει ακριβώς αυτό, μια απαραίτητη “διεύθυνση” από την οποία μπορείς να στείλεις και να λάβεις Bitcoins οποιαδήποτε στιγμή.

📚 Υλικό για Διάβασμα:
Μάθε περισσότερα για το πως δουλεύει ένα Crypto Wallet

↑ Πίσω στην αρχή

Πως θα είμαι 100% Ασφαλής;

Πριν προχωρήσω, θα ήθελα να αναφερθώ στην παρακάτω φράση:

Not your keys, not your Coins

Θα την έχεις, μετά βεβαιότητας, ακούσει εάν έχεις ασχοληθεί με την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων σου.

Αναφέρεται στο γεγονός ότι για να είσαι ο πραγματικά κάτοχος ενός κρυπτονομίσματος θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου τα Private Keys του.

Η ουσία είναι η εξής:

Αυτός που διατηρεί τα Private Keys ενός Κρυπτονομίσματος είναι και αυτός ο οποίος έχει τη δύναμη να αποφασίσει τι θα κάνει με αυτό.

Bitcoin Wallets παρέχουν όλα τα γνωστά Crypto Exchanges και Brokers εκεί έξω. Το θέμα είναι ποιος διατηρεί τα Private Keys των Crypto σου.

Δύο παραδείγματα για να γίνει πιο κατανοητό:

 • Αν τα διατηρείς σε ένα Online Exchange (όπως η Binance ή το Crypto com) τότε τους εναποθέτεις την εμπιστοσύνη σου και ότι θα τα διαφυλάξουν για εσένα
 • Αν διατηρείς τα Bitcoin Private Keys σου σε ένα Cold Hardware Wallet τότε είσαι ο μοναδικός άνθρωπος με πρόσβαση σε αυτά

Αυτό σημαίνει ότι ένα Cold Hardware Wallet είναι μονόδρομος;

Εάν διατηρείς μια σημαντική ποσότητα Crypto και θέλεις να είσαι 100% ασφαλής, τότε ναι.

Από την άλλη, εάν θέλεις να χρησιμοποιείς (πχ Trading) ή να εκμεταλλεύεσαι (πχ Staking/Lending/Investing) τα Crypto σου αποτελεί ένα φρένο καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνεις όταν αυτά βρίσκονται μέσα σε αυτό.
Θα πρέπει να τα βάζεις και να τα βγάζεις συνεχώς, πράγμα μη-βολικό και κοστοβόρο.

Ίσως, η καλύτερη επιλογή να είναι ένας συνδυασμός και των δύο.
Η λογική είναι ότι φυλάσσεις όσα δεν χρειάζεσαι άμεσα στην ασφάλεια ενός Cold Wallet σου ενώ διατηρείς εκτός αυτού όσα χρησιμοποιείς.

Φέρε στο μυαλό σου το πορτοφόλι σου και τον τραπεζικό σου λογαριασμό:
Στο πρώτο, διατηρείς μια ποσότητα χρημάτων που χρειάζεσαι για τις καθημερινές σου συναλλαγές, ενώ στο δεύτερο, διατηρείς τα life savings σου.
Ακριβώς την ίδια τακτική μπορείς να ακολουθήσεις και για τις ποσότητες που διατηρείς σε Exchanges και Hardware Wallets.

Συνέχισε το διάβασμα, θα το αναλύσω περισσότερο.

↑ Πίσω στην αρχή

Ασφάλεια Κρυπτονομισμάτων_ Ο Απόλυτος Οδηγός για Αρχάριους [2021]

📚 Υλικό για Διάβασμα:
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το ποια είναι τα απαραίτητα βήματα για να αγοράσεις και να προφυλάξεις τα κρυπτονομίσματα σου από Hackers και Scammers, διάβασε τον Αναλυτικό Οδηγό Προστασίας Κρυπτονομισμάτων του MoneyMinority.

Ποιο Bitcoin Wallet να διαλέξω;

Υπάρχουν Bitcoin Wallets για όλα τα γούστα και μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα εάν ανατρέξεις στον λόγο για τον οποίο αγόρασες τα Bitcoins εξ’αρχής.

Τι εννοώ;

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, ο καθοριστικός παράγοντας για το που θα επιλέξεις να διατηρήσεις τα Bitcoins σου είναι ποια από τις 3 παρακάτω κατηγορίες ανήκεις:

 1. Bitcoin Trader
  Έχεις Βραχυχρόνιο Ορίζοντα Επένδυσης & θέλεις να κάνεις Συχνές Αγοραπωλησίες Crypto, Stable Coins και κλασικών νομισμάτων.
 2. Bitcoin Investor/Hodler με Ρίσκο & Απόδοση
  Έχεις Μακροχρόνιο Ορίζοντα Επένδυσης & θέλεις να κερδίζεις σταθερό επιτόκιο στο Bitcoin σου αναλαμβάνοντας κάποιο ρίσκο.
 3. Bitcoin Investor χωρίς Ρίσκο
  Έχεις Μακροχρόνιο Ορίζοντα Επένδυσης & θέλεις τα Bitcoin σου να είναι 100% ασφαλή χωρίς να αναλάβεις το παραμικρό ρίσκο.

Πάμε να δούμε τις επιλογές:

Αποθήκευση Bitcoin για Traders

Εάν θέλεις να κάνεις συχνές αγοραπωλησίες Bitcoin και άλλων Crypto τότε, όπως είναι λογικό, χρειάζεσαι άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Η πιο εύκολη και πρακτική λύση είναι να τα διατηρείς σε ένα Online Exchange μέσω του οποίου θα μπορείς να κάνεις όλες τις αγοραπωλησίες σου. Τα περισσότερα Ανταλλακτήρια Bitcoin (πχ Binance, Kraken, Coinbase) δρουν, παράλληλα, ως Wallets.

Εάν επιλέξεις αυτή τη λύση τότε εμπιστεύεσαι στο ανταλλακτήριο τη φύλαξη των Bitcoin σου.

Αυτό σημαίνει πως κινδυνεύουν από τα παρακάτω:

 • Κίνδυνος Απάτης/Scam
  Ένα ωραίο πρωινό να μην μπορείς να μπεις στο ανταλλακτήριο σου γιατί οι ιδιοκτήτες τα έχουν κλείσει όλα και πίνουν Pina Coladas με τα Bitcoin σου στις Μπαχάμες.
  Βλέπε Mt. Gox & BitConnect
 • Κίνδυνος Hacking
  Το ότι το Ανταλλακτήριο σου είναι τίμιο και δεν θα κλέψει δεν σημαίνει ότι μπορεί να hackαριστεί από τρίτους που θέλουν να πάρουν τα Bitcoin σου.
  Βλέπε Binance Hack

Τα πιο δημοφιλή, δοκιμασμένα & αξιόπιστα Ανταλλακτήρια Bitcoin:

Ανταλλακτήρια & Πλατφόρμες Αγοράς Κρυπτονομισμάτων

🏢 Platform:

Bybit Bonus
Binance Bonus
KuCoin Bonus
Crypto.com Bonus
Pionex Bonus
Gate.io Bonus

🏷️ Code:

46556

G1FKGIAP

QBSSSMXW

c2wr2gzajd

Ikylgu6JIc

69828185

🎁 Bonus:

0% Spot Fees + έως $30.000

$50 & 10% Έκπτωση

15% Έκπτωση

$25 (CRO)

10% Έκπτωση

10% Έκπτωση

Πριν επιλέξεις το Online Exchange κάνε μια έρευνα και δες:

 • Έτος Ίδρυσης & Παλαιότητα
  Όσο πιο παλιό, τόσο το καλύτερο.
  Για παράδειγμα, το Kraken ιδρύθηκε το 2011 και λειτουργεί χωρίς θέμα hacking από τότε.
 • Ενεργητική Ασφάλεια
  Κοίταξε εάν προσφέρουν εργαλεία προφύλαξης του λογαριασμού σου όπως 2FA, SMS Authentication, Anti-Phishing Codes κτλ.
  Α, και ενεργοποίησε τα! Μην βαριέσαι!
 • Παθητική Ασφάλεια
  Δες αν προσφέρουν κάποιου είδους ασφάλεια/εγγύηση για τις καταθέσεις των χρηστών τους.
  Για παράδειγμα, η Binance διατηρεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο (SAFU) το οποίο ασφαλίζει τις καταθέσεις των πελατών της αν συμβεί κάτι.
  Και μάντεψε… Συνέβει!
  Το 2019 hackers έκλεψαν 7.000 Bitcoins από πελάτες της και αυτή τους αποζημίωσε στο 100%

↑ Πίσω στην αρχή

Αποθήκευση Bitcoin με 100% (?) Ασφάλεια

Εάν η ποσότητα που θα επενδύσεις δεν είναι μεγάλη, μπορείς πάντοτε να τα κρατήσεις εκεί και να μην δημιουργήσεις λογαριασμό σε κάποιο ξεχωριστό wallet.

Το ρίσκο παραμένει!

Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα της επένδυσης, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο, άρα τόσο περισσότερες προφυλάξεις θα πρέπει να λάβεις.

It’s up to you όμως!

Εάν έχεις ένα μεγάλο ποσό Bitcoin ή είσαι επενδυτής με μακροχρόνιο ορίζοντα, τότε η πιο ασφαλής επιλογή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από hacks και χρεοκοπίες είναι το Cold Storage σε ένα Hardware Wallet.

Μπορείς να το σκεφτείς σαν stickακι USB το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατάει ασφαλή τα Private Addresses σου και να λαμβάνει/στέλνει crypto σε άλλες διευθύνσεις μόλις το συνδέσεις σε κάποια συσκευή και το ξεκλειδώσεις.

Η πιο δημοφιλής και αξιόπιστη λύση για Hardware Wallet αυτή τη στιγμή είναι οι συσκευές που προσφέρει η εταιρεία Ledger, το Nano S & Nano X.

Κωδικός Έκπτωσης σε Ledger Nano S & Χ

📚 Υλικό για περισσότερο Διάβασμα:

Οι Κατηγορίες των Crypto Wallets
Ledger Nano mini Review
Atomic Wallet mini Review
Trust Wallet mini Review

↑ Πίσω στην αρχή


Αγορά Bitcoin μέσω Crypto.com βήμα προς βήμα

Αγορά Bitcoin μέσω Crypto.com βήμα προς βήμα
Αγορά Bitcoin μέσω Crypto.com βήμα προς βήμα

Βασικές Πληροφορίες για το Crypto.com

Το Crypto.com είναι μια ψηφιακή mobile εφαρμογή η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αγοραπωλησίες ψηφιακών νομισμάτων (7 Fiat & 53 Cryptocurrencies), να τα αποθηκεύσεις (Wallet), να τα επενδύσεις (Invest Feature), να λάβεις επιτόκιο για αυτά (Earn Feature), να δανειστείς χρήματα με ενέχυρο (Credit Feature) και να πληρωθείς σε αυτά (Pay Feature).

Η πλατφόρμα έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και της πραγματικής αγοράς και προσπαθεί να το καταφέρει μέσω της Crypto VISA κάρτας της.

Πρόκειται για μια χρεωστική κάρτα με την οποία μπορείς να πληρώνεις για τα καθημερινά σου έξοδα με κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2016 ως Monaco Technologies GmbH με τον Kris Marszalek για CEO.

Στις 6 Ιουλίου του 2018 έκανε rebrand σε Crypto.com αγοράζοντας το ομώνυμο domain για κάποια εκατομμύρια από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας, Matt Blaze.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Crypto.com και τις υπηρεσίες που προσφέρει, μπορείς να διαβάσεις τον αναλυτικό μου οδηγό:


Οι χρεώσεις του Crypto.com

Υπάρχουν 2 τρόποι για να αγοράσεις Bitcoin (ή οποιοδήποτε άλλο cryptocurrency) μέσω του Crypto.com.

Είτε απευθείας μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, είτε με αποστολή χρημάτων μέσω τραπεζικού εμβάσματος στο crypto wallet.

Εάν επιλέξεις την άμεση αγορά με χρεωστική/πιστωτική κάρτα γιατί είσαι ανυπόμονος τότε θα χρεωθείς ένα fee της τάξεως του 2.99%.

Εάν από την άλλη, έχεις την υπομονή που χρειάζεται και στείλεις με έμβασμα χρήματα στο Crypto.com Wallet σου, δεν υπάρχει καμία χρέωση.

Συνέχισε την ανάγνωση για να δεις πως αγοράζεις bitcoin βήμα βήμα μέσω του Crypto.com.


Πως Ανοίγω Λογαριασμό στο Crypto.com

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς για να μπορέσεις να αγοράσεις Bitcoin μέσω του Crypto.com είναι ένας λογαριασμός στην πλατφόρμα. Ευτυχώς για εσένα, η διαδικασία είναι αρκετά απλή, εντελώς δωρεάν και ολοκληρώνεται εξ’ολοκλήρου online.

Τι θα χρειαστείς:

 • Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης ή Ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).
 • Το Referral Code σου για να κερδίσεις $ 25 →  c2wr2gzajd
 • Το κινητό σου τηλέφωνο

Πάμε να δούμε πως θα κάνεις την εγγραφή σου μαζί, βήμα προς βήμα:

Βήμα 1:
Download App & Bonus

Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου από αυτό το link ή απευθείας από το Google Play ή το Apple Store.

Στην συνέχεια χρησιμοποίησε το Referral Code →  c2wr2gzajd ώστε να κερδίσεις $25 Bonus σε CRO

*Προϋπόθεση Bonus:
Για να ξεκλειδώσεις το Bonus των $25 θα πρέπει να παραγγείλεις την Red Ruby Crypto.com VISA Card.

Ξέχασες να προσθέσεις το Referral Code σου κατά την εγγραφή;

Μην ανησυχείς, μπορείς να το προσθέσεις μέσα από την εφαρμογή έως και 10 ημέρες μετά την εγγραφή σου.

Βήμα 2:
Email & Phone Confirmation

Συμπλήρωσε το email σου και πάτησε Submit.

Επιβεβαίωση Email στο crypto.com

Θα σου έχει έρθει ένα email (ελπίζω), άνοιξε το και πάτησε confirm.

Αφού τελειώσεις με την επιβεβαίωση του email, έρχεται η σειρά του τηλεφώνου.

Επιβεβαίωση τηλεφώνου στο crypto.com

Στο ίδιο μοτίβο, συμπλήρωσε τον αριθμό τηλεφώνου σου και πάτησε submit.
Θα λάβεις ένα SMS με έναν κωδικό επιβεβαίωσης τον οποίο και θα συμπληρώσεις στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3:
Δώσε (ή και όχι) συγκατάθεση για promotional ενέργειες

Εάν θέλεις να λαμβάνεις promo ενημερώσεις ( προσφορές/ενέργειες/δώρα/εκπτώσεις κτλ), τσέκαρε το κουτάκι και πάτησε “Continue”.

Συγκατάθεση για promotional ενέργειες από το Crypto.com

Βήμα 4:
Δημιούργησε τον λογαριασμό σου

Για την δημιουργία του λογαριασμού σου θα χρειαστούν οι παρακάτω πληροφορίες:

 • Πλήρες ονοματεπώνυμο
 • ID
 • Selfie ταυτοποίησης

Ξεκινάς συμπληρώνοντας το όνομα σου με λατινικούς χαρακτήρες όπως εμφανίζεται στο επίσημο έγγραφο.

Συνεχίζεις με την ταυτοποίηση κάποιου επίσημου εγγράφου. Στην περίπτωση της Ελλάδας γίνονται δεκτά:

 • Ταυτότητα (Με λατινικούς χαρακτήρες – όχι χειρόγραφη)
 • Δίπλωμα Οδήγησης
 • Διαβατήριο
Επίσημα Έγγραφα Ταυτοποίησης στο Crypto.com

Αφού επιλέξεις το έγγραφο με το οποίο θέλεις να κάνεις την ταυτοποίηση θα ανοίξει η κάμερα του κινητού σου και θα σε αφήσει να το φωτογραφήσεις.

Στην συνέχεια, θα ανοίξει η μπροστινή κάμερα ώστε να βγάλεις μια selfie.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι εσύ είσαι όντως εσύ και να κάνουν verify το account.

Η επιβεβαίωση στο Crypto.com θα γινει σε 2 με 3 ημέρες

Οι φίλοι μας στο Crypto.com μας ενημερώνουν πως η διαδικασία επιβεβαίωσης διαρκεί 2 με 3 εργάσιμες ημέρες. Σε εμένα η επιβεβαίωση έγινε μέσα σε 2 με 3 ώρες.

Βήμα 5:
Δημιούργησε το PIN σου

Στην συνέχεια θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις ένα 6ψήφιο κωδικό (PIN) με το οποίο θα συνδέεσαι στην εφαρμογή και θα σου ζητείται ως επιβεβαίωση πριν από οποιαδήποτε συναλλαγή.

Δημιουργία 6ψήφιου PIN στο Crypto.com

Βήμα 6:
Επίλεξε το βασικό νόμισα του λογαριασμού

Εδώ θα επιλέξεις το νόμισμα αναφοράς, στο οποίο θα εμφανίζονται όλα τα balances στον λογαριασμό σου.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε:

 • Euro (EUR)
 • US Dollar (USD)
 • British Pounds (GBP)
 • Singapore Dollar (SGD)

Φαντάζομαι πως θα επιλέξεις το Ευρώ. (Εκτός και αν έχουμε αναγνώστες από το εξωτερικό)

Επιλογή βασικού νομίσματος λογαριασμού στο crypto.com

Αυτό ήταν! Τέλος!

Ο λογαριασμός σου είναι έτοιμος και είσαι ελεύθερος να προχωρήσεις στην αγορά Bitcoin.

Μάλιστα, εάν χρησιμοποίησες το παραπάνω referral code για να δημιουργήσεις το account σου τότε θα έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα για να κερδίσεις 25$ (ή στην περίπτωση μας, ~20€) σε CRO Tokens!

↑ Πίσω στην αρχή


Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Crypto.com, το CRO και τις υπηρεσίες που προσφέρει, μπορείς να διαβάσεις τον αναλυτικό μου οδηγό:

Ο Απόλυτος Οδηγός για το Crypto.com

Πως θα αγοράσω Bitcoin από το Crypto.com

Αφού ολοκλήρωσες την εγγραφή σου, είσαι πλέον έτοιμος να προχωρήσεις στην αγορά Bitcoins από το Crypto.com.

Μπορείς να αγοράσεις με 2 τρόπους:

 • Άμεση αγορά μέσω Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας
 • Αγορά μέσω Τραπεζικού Εμβάσματος

Ας δούμε, βήμα βήμα, και τους 2 τρόπους.


Αγορά Bitcoin μέσω Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας

Μπορείς να αγοράσεις άμεσα bitcoin από το Crypto.com πληρώνοντας με την χρεωστική ή την πιστωτική σου κάρτα.

Πατάς το button “Buy” από το menu, στη συνέχεια επιλέγεις Bitcoin από την λίστα με τα διαθέσιμα κρυπτονόμισμα και προσθέτεις την κάρτα σου πατώντας “Add Credit or Debit Card”.

Αγορά Bitcoin από το Crypto.com με Χρεωστική Πιστωτική Κάρτα

Εφόσον η κάρτα σου περάσει, θα αποθηκευτεί στην εφαρμογή για να μην χρειαστεί να την ξαναπεράσεις σε επόμενες αγορές.

*Σημείωση:
Η Revolut Mastercard μου δεν έγινε authorized και δεν με άφησε να προχωρήσω σε αγορά.
Η Mastercard της N26 εγκρίθηκε κανονικά.

Τέλος, επιλέγεις την ποσότητα Bitcoin που θέλεις να αγοράσεις και πατάς το κουμπί της αγοράς.

Τα Bitcoin έγιναν άμεσα δικά σου! Μεγειά!

Θετικά:

 • Η αγορά Bitcoin γίνεται άμεσα, σε δευτερόλεπτα.

Αρνητικά:

 • Επιβαρύνεσαι με ένα processing fee 3.5% για τον Card Processor για κάθε αγορά.
  *Επωφελήσου από το Promo που τρέχει αυτή τη στιγμή ώστε να γλυτώσεις το 3.5%

Εάν θέλεις να τα bitcoin σου, και τα θέλεις τώρα τότε η αγορά μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας είναι μονόδρομος.
Εάν, από την άλλη, μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή θα ήταν καλύτερο (και φθηνότερο) να επιλέξεις την επιλογή του εμβάσματος.

↑ Πίσω στην αρχή


Αγορά Bitcoin μέσω Τραπεζικού Εμβάσματος

Με την συγκεκριμένη μέθοδο θα στέλεις ένα χρηματικό ποσό από την τράπεζα σου στον Crypto.com λογαριασμό σου μέσω εμβάσματος και στη συνέχεια θα προχωρήσεις στην αγορά των Bitcoins.

Βήμα 1:
Δημιουργία του Fiat Wallet μας

Όπως ακριβώς έχεις ένα wallet για τα κρυπτονομίσματα σου, έχεις ένα αντίστοιχο και για τα παραδοσιακά σου νομίσματα.

Για να το δημιουργήσεις, επιλέγεις “Wallet” από το menu, στη συνέχεια “Transfer” πάνω δεξιά και τέλος “+Set Up New Currency”

Δημιουργία Fiat Money Wallet στο Crypto.com

Η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις Wallets για 5 διαφορετικά νομίσματα (Euro, US Dollar, Sterling, Swish Franc, Leu, Kuna, Forint και πολλά ακόμα).

Δημιουργία έως 5 λογαριασμών σε διαφορετικά νομίσματα

Το βασικό νόμισμα που χρησιμοποιώ είναι το Ευρώ, άρα θα δημιουργήσω ένα Euro Currency Wallet.

Οι επιλογές για μεταφορά Euro στο Crypto είναι μέσω SEPA ή Swift Transfer.

Επιλέγουμε SEPA και πατάμε “Set Up”.

Μεταφορά Χρημάτων μέσω SEPA ή Swift

Στην συνέχεια θα ανοίξει μια καρτέλα όπου θα δεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις το έμβασμα από την τράπεζα σου (IBAN, Beneficiary Name, BIC κτλ).

Βήμα 2:
Αποστολή Εμβάσματος

Ανοίγεις το e-Banking platform της τράπεζας με την οποία συνεργάζεσαι (είτε παραδοσιακή τράπεζα είτε digital τράπεζα) και επιλέγεις την αποστολή χρηματικού εμβάσματος.

Συμπληρώνεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία του παραλήπτη (αυτά που πήρες από το crypto.com) και επιλέγεις το ποσό που θέλεις να στείλεις.

*Προσοχή:
Το όνομα του τραπεζικού σου λογαριασμού θα πρέπει να είναι ίδιο με το όνομα του λογαριασμού σου στο crypto.com.

Θετικά:

 • Δεν υπάρχει καμία προμήθεια από πλευράς crypto.com για τα εισερχόμενα εμβάσματα.

*Προσοχή:
Το ότι δεν υπάρχει χρέωση από την πλευρά του Crypto.com δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει χρέωση εμβάσματος από την πλευρά της τράπεζας σου.
Εγώ χρησιμοποιώ τις ψηφιακές τράπεζες της Revolut & της N26 οι οποίες δεν σε χρεώνουν κάποια προμήθεια.

Αρνητικά:

 • Τα τραπεζικά εμβάσματα χρειάζονται, συνήθως, 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες να φανούν στον λογαριασμό σου.

*Σημείωση:
Οι ψηφιακές τράπεζες ολοκληρώνουν την αποστολή εμβάσματος εξωτερικού σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Αφού τα χρήματα φτάσουν ασφαλή στον λογαριασμό σου μπορείς να προχωρήσεις και στην αγορά.

Από το κεντρικό menu επιλέγεις “Buy”, διαλέγεις το Bitcoin (BTC), επιλέγεις η αγορά να γίνει μέσω “Fiat Wallet”, συμπληρώνεις την ποσότητα που θέλεις να αγοράσεις και πατάς το κουμπί της αγοράς.

Τα Bitcoins έγιναν δικά σου! Να τα χαίρεσαι!

Αγορά Bitcoin μέσω crypto.com

Συνοψίζοντας, εάν θέλεις να στείλεις ένα σχετικά μεγάλο πόσο, χωρίς έξτρα προμήθειες, και δεν σε πειράζει να περιμένεις λιγάκι, το τραπεζικό έμβασμα θεωρείται ο ιδανικό τρόπος αποστολής χρημάτων για εσένα.

↑ Πίσω στην αρχή


.

↑ Πίσω στην αρχή


Ουφ!

Αρκετό διάβασμα, έτσι;

Πως σου φάνηκε;

Νιώθεις έτοιμος να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον κόσμο του Bitcoin και των Cryptocurrency;

Μήπως τα έχεις κάνει ήδη;

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό!

Περιμένω τα σχόλια σου!

Sterg


.

📚 Περισσότερο Υλικό για Bitcoin:
Εάν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω.
Πιστεύω πως θα τα βρεις εξίσου ενδιαφέροντα:

Ανάλυση Τιμής Bitcoin: Πότε να Αγοράσεις ▶
Από την Ανταλλακτική Οικονομία στο Bitcoin ▶
Bitcoin: Τι είναι & Πως λειτουργεί
Οδηγός Ασφάλειας & Προστασίας Κρυπτονομισμάτων ▶
Τα πάντα σχετικά με τα Crypto Wallets
Ethereum: Τι είναι & Πως λειτουργεί


Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα (cryptocurrency), δηλαδή, μια μορφή ηλεκτρονικού χρήματος.
Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα, το οποίο δεν έχει κάποια κεντρική τράπεζα ή ανεξάρτητη αρχή να είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη του.
Μπορεί να σταλεί από χρήστη σε χρήστη μέσω του Peer 2 Peer Bitcoin Network (BlockChain) απευθείας, χωρίς την ύπαρξη κάποιου μεσάζοντα.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσω Bitcoins;

Μήπως είναι τώρα; Μήπως να περιμένεις λίγο ακόμα να πέσει η τιμή ώστε να κερδίσεις από την επόμενη άνοδο;
Μήπως δεν ανέβει ποτέ και παραμείνει σταθερή ή ακόμα χειρότερα, πέσει; Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς, καθώς κανείς δεν είναι από το μέλλον ώστε να ξέρει (με αποδείξεις) προς τα που θα κινηθεί η τιμή του.

Από που θα αγοράσω Bitcoin;

Μπορούμε να αγοράσουμε Bitcoins από διάφορα σημεία online, όπως Online Brokers, Trading Platforms, P2P Platforms αλλά και απευθείας από άλλους χρήστες. Ενδεικτικά:
 ▶ Crypto.com
 ▶ Binance
 ▶ Kraken

Risk Disclaimer:
ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας σύμβουλος επενδύσεων και τα παρακάτω ΔΕΝ αποτελούν προτροπή επένδυσης παρά μονάχα έναν οδηγό για να σε βοηθήσει.
Keep in mind that πάντοτε επένδυση = ρίσκο.
Ειδικά όταν μιλάμε για bitcoin και cryptocurrencies, τα οποία έχουν απίστευτα υψηλά volatilities.
Επένδυσε μόνο χρήματα τα οποία είσαι διατεθειμένος να χάσεις!

Affiliate Disclaimer:
Τα παραπάνω links προς τις υπηρεσίες που αναφέρονται ενδέχεται να είναι affiliate links. Εάν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μέσα από αυτά τότε βοηθάς το MoneyMinority να συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος για εσένα.
Feel free να μην τα χρησιμοποιήσεις εάν δεν το επιθυμείς.

Διάβασε περισσότερα για τα Risk & Affiliate Disclaimers του MoneyMinority.

Author

Γράφω για θέματα επενδύσεων, προσωπικών οικονομικών, αποταμίευσης και χρήματος τα τελευταία 5 χρόνια. Ένας online marketer ο οποίος προσπαθεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.

13 Comments

 1. Για όποιον προχωρήσει σε εγγραφή στο Coinbase και συναντήσει πρόβλημα στην επιβεβαίωση διεύθυνσης (εμένα δεν δεχόταν με τίποτα τον λογαριασμό ΔΕΗ ή το statement της πιστωτικής μου), το πρόβλημα μάλλον είναι ότι το bot τους δεν αναγνωρίζει άλλους χαρακτήρες πέρα από λατινικούς. Εγώ το έλυσα μεταφράζοντας στον λογαριασμό ΔΕΗ την διεύθυνσή μου (απλά λατινικούς χαρακτήρες π.χ. Ermou 2) και έγινε η επιβεβαίωση (!!!)

  Για όποιον δεν ξέρει να πειράζει PDF, γίνεται εύκολα με το Nitro Pro (trial version φυσικά) https://www.gonitro.com/download

 2. Αλέξανδρος Reply

  To άρθρο είναι εμπεριστατωμένο απο κάθε άποψη, ωστόσο ρίξτε και μια ματιά στο άρθρο για το crypto.com της moneyminority για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη συγκριτική εικόνα

  • Εσύ κ. Αλέξανδρε μετά από πόσες μέρες είχατε πληρωθεί από αυτό το coinmama? Είχατε μηλησει με ανθρώπους από ξένη χώρα στα αγγλικά;

 3. Απ’ ό,τι κατάλαβα για να αποκτήσεις κλειδιά θα πρέπει να εγγραφείς σε κάποια απ’ τις πλατφόρμες, η οποία θα σου εκδώσει τα κλειδιά. Άρα η πλατφόρμα θα γνωρίζει τα κλειδιά σου. Άρα και σε cold wallet να αποθηκεύσεις τα bitcoin , η πλατφόρμα θα γνωρίζει τα κλειδιά σου και εκτός αυτού θα ξέρει ποιος είσαι μέσω της διαδικασίας KYC (Know Your Costomer). Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αποκτήσεις κλειδιά εκτός πλατφόρμας και να αγοράσεις bitcoin εκτός πλατφόρμας;

 4. Ευχαριστούμε για τον οδηγό! Υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο, σχετικά με τη συναλλαγματική ισοδυναμία EURUSD.

  -Είναι σωστό ότι τα διάφορα κρυπτονομίσματα, διαπραγματεύονται κατ’ αρχήν μόνο στο δολάριο;
  -Αν ναι, και εφ’ όσον ο λογαριασμός μας είναι σε ευρώ (πχ στο Binance, ή στο Crypto) τότε με ποια ισοδυναμία EURUSD γίνεται η μετατροπή των ευρώ σε δολάρια; Μήπως κρατούν κάποιες κρυφές προμήθειες για την μετατροπή; (όπως για παράδειγμα το PayPal)
  -Αν ισχύουν τα παραπάνω, μήπως τελικά είναι προτιμότερο να έχουμε βασικό λογαριασμό σε USD, και να στέλνουμε τραπεζικά εμβάσματα σε USD, πχ από Revolut Bank, η οποία έχει εξαιρετικά συμφέρουσες (σχεδόν κοντά στις τρέχουσες) ισοδυναμίες από EUR σε USD;

 5. Ευχαριστούμε πολύ για όλη αυτή την προσπάθεια! Με αυτόν τον οδηγό σώζεται πάρα πολύς χρόνος για έναν άπειρο του χώρου των κρυπτονομισμάτων. Εξαιρετικό!

 6. Καλημέρα σας,
  Που εξαργυρώνουμε τα bitcoins και με ποια διαδικασία;

  • Εάν εννοείς σε fiat χρήματα ($, € κτλ) τότε η διαδικασία είναι η εξής:
   Μετατρέπεις τα Bitcoin σε Ευρώ και στην συνέχεια κάνεις ανάληψη τα Ευρώ σου στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Η διαδικασία εξαρτάται, βέβαια, από το ανταλλακτήριο όπου έχεις επιλέξει να τα αγοράσεις.

 7. Νίκος Δόριζας Reply

  Η SecurePrime μέσω τις πλατφόρμας Coinbase 29-11-2021 εξαφανίστηκε και έκλεψε τα λεφτά από αρκετούς έλληνες μεταξύ αυτών και εγώ …… Με αποτέλεσμα να είναι όλα σχετικά , …. δηλαδή : To BITCOIN δεν έχει δόση άδεια σε 5-10 πλατφόρμες να πουλούν το νομισμά του ? Και πιες είναι …… δηλαδή μπορεί ο κάθε απατεώνας να λέει ότι πουλάει bitcoin ? Και κλείνοντας αν μπορείτε να μου πείτε η coinbase δεν έχει ταυτοποιήσει τους διαχειριστές τις SecurePrime ? H οποία εξακολουθεί να φαίνεται ότι λειτουργεί ……. χωρίς να απαντά κανείς …. πέφτοντας θύματα και άλλοι άνθρωποι …..

Write A Comment