fbpx

Important Note:

Αναστέλλω όλες τις επενδύσεις μου σε P2P Lending Platforms έως ότου ηρεμήσει το θέμα Covid-19 αλλά και μέχρι να υπάρξει συγκεκριμένο regulation για αυτές τις πλατφόρμες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Δυστυχώς, χωρίς τέτοιο regulation, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται παραδείγματα απάτης τα οποία κάνουν δυσπιστους τους επενδυτές και τους αποτρέπουν από το να επενδύσουν ακόμα και σε σοβαρές πλατφόρμες (όπως η Mintos).

Τα πρόσφατα scam της Envestio και τοy Kuetzal (αλλά τώρα, και της Grupeer – εάν τελικά αποδειχτεί scam – μια από τις πιο δημοφιλείς P2P Lending πλατφόρμες της Ευρώπης) είναιο αυτά που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.


Ξεκίνησα να επενδύω ενεργά σε P2P Lending πλατφόρμες τον Μάιο του 2018.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους hectic ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσονται τα πάντα στο Internet, μπορεί να θεωρηθώ ως μια “παλιά καραβάνα” στον χώρο.

Το P2P Lending έγινε, σχεδόν απευθείας, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές επένδυσης χρημάτων για εμένα λόγω των υψηλών επιτοκίων που προσφέρει (το οποίο πάει πακέτο με το υψηλό ρίσκο – obviously) αλλά και της ελάχιστης απαίτησης του σε χρόνου.

Το P2P Lending (Peer to Peer Lending), πολύ συνοπτικά, είναι δανεισμός χρημάτων απ΄ευθείας από ανθρώπους (δανειστές) σε άλλους ανθρώπους (δανειολήπτες) μέσω κάποιας πλατφόρμας που λειτουργεί ως ρυθμιστής.

Η τεράστια ανάπτυξη του Financial Technology τα τελευταία χρόνια έδωσε μια απίστευτη ώθηση στο P2P Lending το οποίο χρόνο με τον χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους επενδυτές.

Εάν είσαι καινούριος στον χώρο, θα πρότεινα, πριν συνεχίσεις την ανάγνωση του παρόντος άρθρου, να διαβάσεις πρώτα τα παρακάτω εισαγωγικά μου άρθρα:


Πίσω στο θέμα μας, λοιπόν.

Κλείνοντας αισίως το 1,5 έτος στον χώρο, θέλησα να ξεκινήσω και εγώ (στα χνάρια πολλών στο industry) ένα Project στο οποίο θα κάνω μηνιαία καταγραφή της απόδοσης των τόκων και των επιτοκίων της κάθε πλατφόρμας που συμμετέχω.


[mc4wp_form id=”77209″]

Disclaimer:
Δεν είμαι επαγγελματίας σύμβουλος επενδύσεων και τα παρακάτω αποτελούν προσωπικά “πειράματα” και δοκιμές.
Keep in mind that, επένδυση = ρίσκο!


Τι είναι το MoneyMinority P2P Monthly Income Report Project;

Ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο του 2019 θα δημοσιεύω κάθε μήνα ένα report στο οποίο θα αναλύω τα αποτελέσματα και την απόδοση της κάθε πλατφόρμας στην οποία επενδύω.

Σκοπός μου είναι να κάνω track την συνολική απόδοση των επενδύσεων μου στο P2P Lending αλλά παράλληλα και την απόδοση της κάθε πλατφόρμας μεμονωμένα.

Μέσα από πίνακες και διαγράμματα θα εκθέτω τα κέρδη τόκων που λαμβάνω καθώς και το μέσο ποσοστό επιτοκίου της κάθε πλατφόρμας (αλλά και συνολικά) ανά μήνα.

Ποιος είναι ο Σκοπός του MoneyMinority P2P Monthly Income Report Project;

Ο λόγος που ξεκινάω αυτό το μακροπρόθεσμο project είναι, αφενός, για να κάνω καλύτερο προσωπικό tracking της απόδοσης των επενδύσεων μου στο P2P Lending και, αφετέρου, να αποτελέσω παράδειγμα προς αποφυγή ή μίμηση για άλλους οι οποίοι σκέφτονται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο.

Το μηνιαίο tracking θα με βοηθήσει να κάνω καλύτερο allocate των κεφαλαίων μου μεταξύ των διαφορετικών platforms ώστε να εξασφαλίζω συνεχώς καλύτερες αποδόσεις για τα κεφάλαια μου.

Επίσης, το project αυτό θα αποτελέσει ένα hands-on παράδειγμα για εσένα που σκέφτεσαι να επενδύσεις ή όχι κάποια από τα κεφάλαια σου στο P2P Lending καθώς θα έχεις απτές αποδείξεις και νούμερα αποτελεσμάτων των δικών μου επενδύσεων.

Τέλος, το project θα χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις αποδόσεις και τα κέρδη της κάθε πλατφόρμας.


Σε ποιες P2P πλατφόρμες θα επενδύσω:

Οι πλατφόρμες που επέλεγα για να επενδύω μέχρι και πριν την έναρξη του Project ήταν η Mintos και η Grupeer.

Σε γενικές γραμμές είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος από την απόδοση και των δύο (χωρίς να λείπουν κάποια μικρά παραπονάκια βέβαια).

Είχα δοκιμάσει, για ένα διάστημα, και την πλατφόρμα της Twino αλλά “την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια” όσο πιο γρήγορα μπορούσα καθώς μου έδωσε την εντύπωση ότι υπολειτουργούσε (λίγα δάνεια, εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν συνεχώς κτλ).

Οι P2P πλατφόρμες που θα επιλέξω να επενδύσω τα κεφάλαια μου από 01.12.2019 είναι οι παρακάτω:


[mc4wp_form id=”77209″]

Mintos Platform | 1.500 €

Mintos P2P Lending Platform
Mintos P2P Lending Platform

Αρχικό Κεφάλαιο Επένδυσης: 1.500€

Η Mintos είναι η μεγαλύτερη και διασημότερη P2P πλατφόρμα αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Ξεκίνησε την λειτουργία τον Ιανουάριο του 2015 από την χώρα της Λετονίας και αυτή τη στιγμή μετράει πάνω από 200.000 ενεργούς επενδυτές από 72 χώρες.

Τα δάνεια που προσφέρει καλύπτονται κατά 95% από Buyback Guarantee, το ελάχιστον ποσό “επένδυσης/συμμετοχής” στο κάθε δάνειο είναι τα 10€ και δεν υπάρχει κανένα fee διαχείρισης ή δημιουργίας του λογαριασμού σου.

Τέλος, η πλατφόρμα υπόσχεται ετήσια επιτόκια της τάξεως του 11.89%.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, είμαι ενεργός επενδυτής στην πλατφόρμα της Mintos από τον Μάιο του 2018 και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Για τις ανάγκες του παρόντος project δεν θα εμφανίσω παλαιότερα επιτόκια αλλά θα ξεκινήσω από το 0 μετά από την 01.12.19.


Μπορείς, πάντοτε, να διαβάσεις ένα mini review που είχα κάνει στην πλατφόρμα μετά τους πρώτους 10 μήνες ενεργών επενδύσεων μου σε αυτή:

Η προσωπική μου εμπειρία στη Mintos μετά από 2.5 χρόνια επένδυσης >


*BONUS για το MoneyMinority*
Σε συνεργασία με τη Mintos, εάν δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου από το παρακάτω Link τότε θα κερδίσεις 0.5% cashback bonus πάνω σε όλες τις επενδύσεις τις πρώτες 90 μέρες!


Grupeer Platform | 500 €

Grupeer P2P Lending Platform
Grupeer P2P Lending Platform

Update on Grupeer: 03.04.2020

Τα πράγματα με την πλατφόρμα του Grupeer τις τελευταίες ημέρες είναι λίγο σκοτεινά.
Η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά αλλά η ανάληψη που δοκίμασα πριν μερικές ημέρες δεν έχει φανεί στον λογαριασμό μου.
Η official ανακοίνωση της εταιρείας στο facebook λέει πως λόγω covid-19 υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αποπληρωμές.
Σε συνέχεια της έρευνας μου όμως βλέπω πως τα πράγματα ίσως βρωμάνε ακόμα περισσότερο.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω περισσότερα επί του θέματος. Είμαι και γω invested στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και θα ενημερώνω για νεότερα.
Αυτό που μπορώ να κάνω είναι επιστήσω σε όλους την προσοχή, να τους αποτρέψω από επένδυση στην συγκεκριμένη πλατφόρμα αυτή τη στιγμή και να τους υπενθυμίσω πως επενδύουμε μονο χρήματα για τα οποίοι είμαστε οκ να χάσουμε.
Μια ανάγνωση του παρακάτω άρθρου ίσως να βοηθήσει: Κριτική P2P Lending: Ανάλυση του Ρίσκου που το Συνοδεύει


Αρχικό Κεφάλαιο Επένδυσης: 500

Η Grupeer ξεκίνησε την λειτουργία της τον Οκτώβρη του 2016 από την Ρίγα της Λετονίας και αυτή τη στιγμή μετράει πάνω από 19.000 ενεργούς επενδυτές από 89 χώρες.

(Όπως καταλαβαίνεις, οι Βαλτικές χώρες έχουν την τιμητική τους στο P2P Lending)

Το μοντέλο λειτουργίας της είναι παρόμοιο με αυτό της Mintos αλλά το μέγεθος της είναι, σαφώς, κατά πολύ μικρότερο.

Προσφέρει δάνεια τα οποία καλύπτονται στο 100% από Buyback Guarantee και αφορούν επιχειρήσεις (business loans) και επιχειρηματικά αναπτυξιακά projects (project development loans).

Η πλατφόρμα υπόσχεται μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων της τάξεως του 13.25% (υψηλότερο της Mintos), κανένα fee διαχείρισης ή δημιουργίας λογαριασμού καθώς και ελάχιστο κεφάλαιο συμμετοχής σε δάνειο τα 10€.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, είμαι ενεργός επενδυτής στην πλατφόρμα της Grupeer από τον Σεπτέμβριο του 2018 και, εξαιρώντας κάποιες καθυστερήσεις στο να δουν τις καταθέσεις μου, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Για τις ανάγκες του παρόντος project δεν θα εμφανίσω παλαιότερα επιτόκια αλλά θα ξεκινήσω από το 0 μετά από την 01.12.19.


EstateGuru Platform | 500 €

Estate Guru P2P Lending Platform
Estate Guru P2P Lending Platform

Αρχικό Κεφάλαιο Επένδυσης: 500

Η EstateGuru είναι μια Real Estate Crowdfunding Investment Platform η οποία ξεκίνησε το 2014 από την χώρα της Εσθονίας.

Προσφέρει πρόσβαση σε Short-term δάνεια, τα οποία μπορεί να μην καλύπτονται από κάποιο Buyback Guarantee Scheme, είναι όμως secured από το ίδιο το real estate property.

Η EstateGuru υπόσχεται μέσο ετήσιο επιτόκιο το οποίο φτάνει το 12%, μηδενικά κόστη διαχείρισης ή δημιουργίας λογαριασμού και ελάχιστο κεφάλαιο συμμετοχής σε δάνειο τα 50€.

Με περισσότερους από 34.000 ενεργούς επενδυτές από 106 χώρες και επενδεδυμένα κεφάλαια υψηλότερα των 160.000.000€ αυτοαποκαλείται ως το “leading European marketplace for property-backed loans”.

Στην EstateGuru έχω δημιουργήσει ήδη λογαριασμό στο παρελθόν αλλά δεν είχα προχωρήσει σε κάποια επένδυση.

Οι λόγοι για τους οποίους εντάσσω την Estate Guru στο Monthly P2P Lending Income Project είναι 2:

 • Θα ήθελα στο Project να συμμετέχει μια P2P πλατφόρμα η οποία ασχολείται με Real Estate backed-up δάνεια.
 • Η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα διαφανής όσον αφορά το operation και τα finances της ενώ, παράλληλα, παρέχει πληθώρα details για το κάθε διαθέσιμο δάνειο.

Επιλέγω να ξεκινήσω με ένα κεφάλαιο της τάξεως των 500€ και εδώ λοιπόν.


Fast Invest Platform | 300 €

Fast Invest P2P Lending Platform
Fast Invest P2P Lending Platform

Αρχικό Κεφάλαιο Επένδυσης: 300

Η FastInvest είναι μια P2P Lending πλατφόρμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά με γραφεία στην Λιθουανία η οποία ξεκίνησε το 2015.

Παρέχει πρόσβαση σε καταναλωτικά δάνεια τα οποία καλύπτονται στο 100% από Buyback Guarantee (διαφορετικό απ’οτι το έχουμε συνηθίσει – will explain).

Το μέσο ετήσιο επιτόκιο που υπόσχεται η FastInvest φτάνει το 14%, δεν χρεώνει κανένα fee διαχείρισης ή δημιουργίας λογαριασμού και θέτει ως ελάχιστο κεφάλαιο συμμετοχής σε δάνειο το 1€ (!).

Η FastInvest αναφέρει πως έχει πάνω από 30.000 ενεργούς χρήστες από 55 διαφορετικές χώρες αυτή τη στιγμή με επενδεδυμένα κεφάλαια να φτάνουν τα 13.000.000€.

Στα θετικά συγκαταλέγονται τα υψηλά επιτόκια καθώς και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον BuyBack Scheme το οποίο υπόσχεται να ξεπληρώνει (η αποπληρωμή γίνεται από την ίδια την FastInvest και όχι από τον loan originator) οποιαδήποτε δόση καθυστερήσει περισσότερες από 3 (!) ημέρες.
Αυτό διαφέρει πολύ από τα αντίστοιχα BuyBack Schemes τα οποία συνήθως αποπληρώνουν δόσεις οι οποίες έχουν καθυστερήσει 30, 60 ή και 90 ημέρες.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι η FastInvest είναι λίγο μυστικοπαθής όσον αφορά τα της εταιρείας.
Μέχρι πρόσφατα κρατούσε κρυφά τα ονόματα των Loan Originators με τους οποίους συνεργαζόταν (πλέον έχει ανακοινώσει το πρώτο όνομα).

Τα ανάμικτα συναισθήματα για αυτή την πλατφόρμα με ωθούν να την συμπεριλάβω μεν, αρκετά συντηρητικά, δε.

Η FastInvest θα συμμετέχει στο Monthly P2P Lending Income Project με ένα αρχικό κεφάλαιο των 300€.


Crowd Estate Platform | 200 €

CrowdEstate P2P Lending Platform
CrowdEstate P2P Lending Platform

Αρχικό Κεφάλαιο Επένδυσης: 200

Η CrowdEstate είναι μια Real Estate Crowdfunding Investment Platform η οποία ξεκίνησε το 2014 στην Εσθονίας.

Η πλατφόρμα συνδέει δυνητικούς επενδυτές με τις παρακάτω 3 διαφορετικών χαρακτήρων:

 • Real Estate Development Projects
  Ανέγερση κτηρίων για χρήση ως κατοικίες, γραφεία κτλ
 • Corporate Finance
  Χρηματοδότηση εταιρειών
 • Mortgage Loans
  Χρησιμοποιώντας το ίδιο το ακίνητο ως εγγύηση.

Το μέσο ετήσιο που έχει επιστρέψει η CrowdEstate ανέρχεται στο 17,69%, υπόσχεται μηδενικά κόστη διαχείρισης ή δημιουργίας λογαριασμού και ελάχιστο κεφάλαιο συμμετοχής σε project τα 100€.

Μετράει περισσότερους από 40.000 ενεργούς επενδυτές οι οποίοι έχουν επενδύσει κεφάλαια μεγαλύτερα των 80.000.000€ σε περίπου 200 real estate projects.

Πέραν της EstateGuru, θα ήθελα και μια δεύτερη Real Estate Crowdfunding πλατφόρμα στο portfolio μου για να μπορώ να έχω μέτρο σύγκρισης.

Επιλέγω να ξεκινήσω με ένα μικρότερο κεφάλαιο της τάξεως των 200€.


Peer Berry Platform | 200 €

PeerBerry P2P Lending Platform
PeerBerry P2P Lending Platform

Αρχικό Κεφάλαιο Επένδυσης: 200

Η PeerBerry είναι μια σχετικά νέα P2P Lending πλατφόρμα από την Λετονία η οποία ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μέρος του Aventus Group.

Προσφέρει πρόσβαση σε καταναλωτικά δάνεια σε Ευρώ τα οποία καλύπτονται στο 100% με Buyback Guarantee (60 days delay).

Το μέσο ετήσιο επιτόκιο που υπόσχεται η PeerBerry αγγίζει το 11.54%, δεν χρεώνει κανένα fee διαχείρισης ή δημιουργίας λογαριασμού και ελάχιστο κεφάλαιο συμμετοχής σε δάνειο τα 10€.

Αυτή τη στιγμή μετράει πάνω από 15.000 ενεργούς επενδυτές και έχει διανέμει επιτόκια μεγαλύτερα του 1.000.000€. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αποδώσει ένα κεφάλαιο της τάξης των 200€ ανά μήνα.


[mc4wp_form id=”77209″]

Monthly Income Reports:


 1. Δεκέμβριος 2019 – P2P Income Report
 2. Ιανουάριος 2020 – P2P Income Report
 3. Φεβρουάριος 2020 – P2P Income Report (Coming Soon…)

Disclaimer:
Το άρθρο περιέχει referral & affiliate links.
Με αυτά υποστηρίζετε την λειτουργία του MoneyMinority χωρίς να επιβαρύνεστε.

 

Author

Digital guy, passionate traveler & quantity eater - Not even an average public speaker - Seeking financial independence

14 Comments

 1. Στο Envestio μπορείς να επενδύσεις χειροκίνητα ξεκινώντας από 1€. Εγώ για παράδειγμα μόλις μαζευτεί ένα μικρό ποσό από τους τόκους το ξαναεπενδύω αμέσως. Υπάρχει επίσης λειτουργία Autoinvest όπου μπορείς να ορίσεις κανόνες σε τι Projects να επενδύει αυτόματα η πλατφόρμα. Το Autoinvest χρειάζεται minimum 100€ ελεύθερο κεφάλαιο για να λειτουργήσει.

  • Το διορθώνω αμέσως Mrs X! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και να ευχηθώ καλή συνέχεια και στο δικό σου project. 😉

 2. καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας,

  εξαιρετική δομἠ, to the point περιεχόμενο, ευανάγνωστο και ξεκούρστο να το διαβάζεις.

  Στο trustpilot αναφέρει κάποιος για την Grupeer ότι η buyback guarantee δεν καλὐπτεται από την ίδια τη Grupeer αλλά μόνο by loan originators.

  έχετε άποψη?

  • Καλημέρα Σπύρο και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Σχετικά με το buyback guarantee στην Grupeer, ισχύει αυτό που διάβασες στο TrustPilot. Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάποιο δάνειο όπου το buyback να προσφέρεται από την ίδια την Grupeer.

 3. Πολύανδρος Reply

  Καλησπέρα Sterg
  Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, πριν μερικές ημέρες στο άρθρο υπήρχε και η Envestio, τώρα αναφέρεται μόνο στο mini review της PeerBerry, έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά την Envestio;
  Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγχαρητήρια για το blog σου.

  • Καλησπέρα Πολύανδρε!
   Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

   Πράγματι, είχα στο πλάνο μου να επενδύσω την Envestio. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο άλλαξα το πλάνο και επέλεξε να χωρίσω το κεφάλαιο στην PeerBerry και την CrowdEstate.
   Αν η ερώτηση σου είναι εάν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα ή βρήκα αρνητικό στην Envestio και δεν προχώρησα με αυτήν, τότε όχι. 🙂

 4. Καλημέρα Sterg!

  Έχει παγώσει το παραπάνω λόγω covid, σωστά; Προτείνεις να κρατήσουμε στάση αναμονής αν κάποιος θέλει να επενδύσει αυτήν την περίοδο;

  Σε ευχαριστώ πολύ και συνέχισε την πολλή καλή δουλειά με τα άρθρα!

  • Καλησπέρα john,

   εγώ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Ναι, το έχω παγώσει εντελώς μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο λιγάκι περισσότερο. Αυτή τη στιγμή παραμένω σε κάποιες πλατφόρμες αλλά βλέπω καθυστερήσεις πληρωμών.
   Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να σε προτρέψω ή να σε αποτρέψω από οποιαδήποτε απόφαση, απλά έχε στο μυαλό σου πως θα πρέπει να επενδύσεις χρήματα τα οποία είσαι οκ να χάσεις.
   Το p2p lending είναι high risk επένσυδη με high profit.
   Έχω στα άμεσα πλάνα μου να ανανεώσω το review που είχα κάνει στην mintos ώστε να δείξω τα αποτελέσματα που είχα από επενδύσεις 2 ετών στην πλατφόρμα.

   Σε ευχαριστώ και πάλι,
   Στέργιος

 5. Προσωπικά άρχισα να απεπενδύω από το mintos και λοιπά p2p (crowdestate,housers) καθώς έχουν υπάρξει πολλές αποτυχημένες επενδύσεις (αν όχι scams), περισσότερα αν σας ενδιαφέρει κάποια εναλλακτική επένδυση μπορείτε να δείτε στο blog post μου https://marios.bekatoros.eu/from-p2p-lending-to-etf-bonds-portfolio-update/

  • Γεια σου Μάριε και σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

   Δεν απέχει και πολύ η στρατηγική μας. Έχω περάσει και εγώ ένα μέρος των κεφάλαιων που είχα επενδύσει σε P2P Lending Platforms σε ένα Παθητικό ETF Portfolio με μακροχρόνιο ορίζοντα. Ο κύριος λόγο είναι το αυξημένο ρίσκο που δεν θέλω να αναλάβω αυτή τη στιγμή.
   Παραμένω, βέβαια, σε μερικές πλατφόρμες όπως η Mintos και η EstateGuru

 6. Sterg,

  Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον όσα γράφεις. Συγχαρητήρια για το έργο σου.
  Aφορμή να διαβάσω τα άρθρα σου και να σε γνωρίσω ήταν η έρευνα μου για τα κρυπτονομίσματατα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσα πολλά υπάρχουν πια. Ξεκίνησα με σκοπό να αγοράσω ένα μικρό ποσό αλλά μπερδεύτηκα με την πληθώρα και φοβήθηκα λίγο μην επιλέξω κάποιο νόμισμα φάντασμα.
  Το p2p lending όμως, μου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και πραγματικά θέλω να επενδύσω ένα ποσό της τάξεως των 800 euro. Πιστεύεις ότι διατρέχω μεγάλο ρίσκο αν αρχίσω με τη πλατφόρμα Mintos; Τα reviews στο Truspilot ( Reviews 1,553, Excellent 61%, Great 13%, Average 4%, Poor 5%, Bad 17% ) δεν ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά αλλά φαντάζομαι ότι έχει να κάνει και με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματα που δανείζεις.
  Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω αν ακόμα συνεχίζεις να επενδύεις στο Mintos εν καιρό Covid και αν μπορείς να παραθέσεις τα τελευταία αποτελέσματα της επένδυσής σου.

  Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,

  Zoi

  • Γεια σου Ζωή,

   σε ευχαριστώ για το σχόλιο αλλά και τον χρόνο σου!

   Η αλήθεια είναι πως η απάντηση μου θα σε δυσαρεστήσει καθώς θα είναι ιδιαίτερα γενική, αλλά αληθινή:
   ΟΛΕΣ οι επενδύσεις διατρέχουν κίνδυνο!

   Επίσης, θα δυσκολευόμουν να πιστέψω κάποιον ο οποίος θα σου απαντούσε πως δεν θα πρέπει να φοβάσαι και να προχωρήσεις με την οποιαδήποτε επένδυση.

   Η λύση είναι μόνο μία:
   Επενδύεις χρήματα τα οποία είσαι οκ να χάσεις.

   Πάντως, για να απαντήσω στην επόμενη σου ερώτηση: Επενδύω ακόμα στην Mintos και θα ανανεώσω κάποια στιγμή τα αποτελέσματα μου στο αντίστοιχο άρθρο.

   Ευχαριστώ

Write A Comment